Google+ Followers

Friday, March 13, 2009

Rinduuu....

rindu sgt kat nenek aku, dah hampir 8 bulan arwah tok mak mah pergi... rasa rindu yang amat sangat... dia lah pemberi semangat... pemergiannya mmg aku rasai... dulu dia laa tempat aku mengadu... bermanja.... aku sayaaaaang sgt kat arwah....

31 July 2008 tarikh pemergian arwah setelah setahun menanggung cancer usus... arwah ni kalu diikutkan seorang yg cukup mengamalkan kehidupan yang sihat, makan makanan berkhasiat x suka makanan berminyak+masin+manis+semua benda yg memudaratkan penyakit n rajin gak laa wat senaman ringan pagi2 n rajin n suka minum air masak... tp dah takdir, kena gak penyakit... kami sekeluarga dapat kesan penyakit arwah pun dah lewat, time tu nak operate buang tumor yg ada kat usus x jadi sebab arwah ada kompilasi jantung, doctor kata risiko tinggi dan akhirnya doctor membuat saluran luar untuk buang air besar, so sejak operation yg pertama arwah terpaksa membuang hadas besar melalui saluran ke bag khas najis (disposal bag). Masa first operation tu lama gak arwah koma about 1 month, time tu aku risau sangat kehilangan arwah... hari2 pg ICU even x leh jaga, asal dapat tgk arwah pun dah cukup... dgn izin Allah, arwah pun sedar dari koma, arwah x pnah pun merungut sakit yg ditanggung, mmg cukup sabar... aku sempat jaga arwah, aku rasa arwah mmg tahu dia x hidup lama, byk juga laa perubahan arwah, x byk cakap mcm dulu tu ada je gurau2 manja, slalu teringat zaman kanak2 dia... jaga arwah xdalaa susah sangat, aku seronok jaga arwah even penat... tp biasalaa aku ni manusia biasa, sometime ada gak merungut penat.... time aku merungut mesti arwah akan pegang tangan aku n ckap pg laa berehat dulu, kesian penat..... n tima kasih jaga atok... sedih gak bila dia cakap cam tu, terus aku senyap.....

yg aku paling sesalkan laa.... aku x dapat balas budi arwah yg terlalu byk, pngorbanan arwah yg besar dalam kejayaan aku skang... sedih sangat sbb arwah x sempat rasa kebahagian n kejayaan aku skang... semuanya mmg dah tertulis dlm takdir.... kt merancang, Allah menentukan... aku sbenarnya teringin sgt nak bawa arwah pg convocation aku.... sbb dgn berkat doa arwah aku berjaya mdapat ijazah kelas pertama... pernah tu 20 rakaat dia buat sembahyang hajat dgn atok sof aku untuk kejayaan final exam....


hanya aku mampu selalu berdoa untuk roh arwah agar ditempatkan bersama org2 yg beriman...

No comments: