Google+ Followers

Thursday, November 11, 2010

banyak-banyak benda dalam dunia, aku pegang pig skin. adoiiiiiiiiiiiiii~

Assalammualaikum

Last night, hang out dengan adik. Window shopping. Mentang-mentang gaji dapat awal. hu hu hu. Sekarang ni banyak baju panas yang hot-hot untuk di grab. Tapi Malaysia ni bukan negara yang beriklim winter. So forget it! Unless nak pergi oversea, u should buy. Worth it ok, sebab discount boleh tahan. 50%-70%! WOWOWOWOWWW @.@ mata dah berpinar. he he he. oh cut the crap! Actually, for this entry, nak cerita sikit benda yang paling hampeh berlaku dalam hidup saya pada hari ini. Setakat terlupa tutup lampu kereta sehingga bateri flat, saya masih boleh terima. But this is tersangat worsenya! Bodoh tahu tak. Semalam semasa belek-belek kasut dekat Top Shop. Saya terpegang PIG SKIN. adoiii. Dalam punyalah banyak kasut kat situ didisplay. PIG SKIN juga jadi pilihan! memang tak perasan tag "PIG SKIN" kecik sangat! Tolonglah buatkan besar-besar tag tu. Ni setakat 4cmx2cm tag dia, sapa-sapa pun boleh terpegang tanpa perasan tag tersebut dahulu. Rasa nak mencarut jer ni. Sabar-sabar. Lain kali kena hati-hati, ok!

Balik rumah, terus search how to sertu najis mughalazah. So sini saya sharekan sedikit info yang saya dapat.

SERTU


1. Sertu ialah menyucikan sesuatu daripada najis mughalazah iaitu anjing, babi dan keturunannya.
2. Najis Mughalazah hendaklah disuci dengan membasuhnya menggunakan air mutlak sebanyak enam kali
dan satu kali dengan air tanah.
3. Menyucikan najis mughalazah dengan mengguna­kan tanah bertujuan untuk menghilangkan kuman-kuman penyakit yang terdapat pada badan binatang najis mughalazah. Mengikut ilmu kedoktoran, kuman-kuman penyakit yang terdapat pada najis mughalazah tidak dapat disucikan melainkan dengan menggunakan tanah

huh, sekarang ni banyak juga kasut-kasut kulit yang dibuat dari PIG SKIN nii. Saya ada terbaca material dari PIG SKIN ni, biasanya dapat dikenal pasti dengan ada 3 tiitik dalam satu tompok. Some picture dapat dari blog orang lain. Terima kasihlah sharekan kat blog awak ye. So kawan-kawan yang minat material dari kulit, baik kasut and hand bag, please beware! Jangan sampai terbeli PIG SKIN!


2 comments:

Anonymous said...

Hope Persatuan pengguna Islam Malaysia dapat mengambil langkah yang sewajarnya supaya perkara ini tidak berlaku lagi..jgn pandang remeh perkara nie..-Ust Torres-

Miss Pena Unggu said...

Ust Torres,

Mari menegakkan kesucian Islam. Jgn biarkan mereka medimikrasikan Islam dengan benda2 haram ni.