Google+ Followers

Thursday, January 6, 2011

GPS di Singapore :)

Assalammualaikum

last weekend, kami berseronok-seronok di Kota Singa, Singapore. Even i'm Johorean, baru ja 3 times sampai sini. Dahlah my brother-in-law Singaporean. Tapi susah juga nak jejak Singapore often disebabkan money constraint. Currency Spore tinggi. This time punya trip special sikit sebab drive sendiri dengan bantuan gadget ok, canggih x? Thanks to Ayu for bring her GARMIN. It is verry helpful for da most. Tapi ada certain time tu bengong juga la GARMIN. Satellite x detect kot disebabkan hujan. 

Obviously GARMIN give wrong direction. HAHAHA. Ni kat Bugis Street. :P

Our first destination, mula decide nak pergi USS, but suddenly rainning, tu yang kami pun tukar our 1st destination pergi BUGIS STREET. Yang dah biasa pergi Spore, mesti tahu apa yang ada kat sini kan. Kat sini bagi yang perempuan, kalu nak cari baju, jaket, dress and skirt. Murah juga. Tapi kena pandai pilih kedai. Lenguh gak kaki, almost 2 hours window shopping kat sini. Last-last i just bought one nice kemeja. color grey. okla tu. better than nothing.

posing kat one of shop kat Bugis Street. Not for me. Hahaha (really?)***  

Haa nampak tu, ni kat luar market Bugis Street. 

Tengahari pula, perut memang lapar tahap gastrik laa. So we heading to Arab Street. Sebelum makan, kami singgah solat di Masjid Sultan. Cantik dan unik rekabentuk masjid ni. Tapi sayang x sempat nak posing2 plak dalam masjid. Masjid Sultan ni terletak depan Arab Street. Masjid dia bersih. Toilet dia pun tip top seriously. Walaupun bangunan lama, tapi penyelenggaraan masjid di jaga dengan baik. Memang class la. :) So lepas solat, makan time. Kitarang makan di Zam2 Murtabak. Seems to be nak berjimat cermat, so order 1 plate nasi beriyani daging dan 1 plate small murtabak untuk 3 pax. Pandai kitarang berjimat, bila calculate sorang bayar $4. Not bad la tu! ;p hahaha. Beriyani dia sangat berempah, kalu yang ada darah mamak memang taste u all la. For me, memang x boleh masuk, tapi disebabkan lapar, habis juga ktrang makan. Murtabak dia plak to be compared ngn Murtabak Kampung Melayu, i prefer Kampung Melayu punya. Hee... Sori ya... 

Vespa ni style der. Ni kat depan Masjid Sultan. Dpt tengok pagar ja eh. Okla tu. Heee :)

Ni plak posing2 ala2 kat Paris. Burung Merpati berterbangan. Ehem ingat senang ke nak bagi burung2 ni terbang. Hahaha. 1st trial memang menjadi. After that, burung2 ni dah tau trick ktrang, memang boh layan. Perhhh educated betul burung-burung ni. Hehehe...

After Asar, Ktrang pergi USS. Jalan-jalan untuk berposing hokkay. Got no money. So jangan harap dapat main2 indoor game kat situ. Menurut sumber yang 50-50 boleh percaya, USS akan dibuka sepenuhnya tahun ni, so u guys grab the opportunity. Disebabkan 3 orang yang x biasa dengan Spore ni. Ktrang parking kat dalam USS ni. Mahal tul parking dia, 1 jam ja terpaksa bayar $11, ni lum convert Malaysia Currency. Tapi memang bestla pergi USS ni. May be nak repeat balik datang USS bila dah rasa budget terlebih. ;p Actually ada parking murah, xpa tu next time kita try plak parking sana. :)

depan universal globe. Ramai betul orang nak bergambar kat sini. Kira tempat feveret nak bergambar la ni

See they hold the lion, cool! ^^V hee

 Hee... No comment~


 Rasa nak ja mandi kat air pancut tu... :)))

depan hard rock. Berkenan kat one of t-shirt kat hard rock, reggae concept, yg dye2 tu, memang superb punya berkenan. But not money value, so forget it! Geramnyaa... Grrrr ;(  

Alhamdulillah, our trip memang lancar. Rasa seronok plak drive kat Spore. Hehehe. Mission is accomplished walaupun hampir pening nak cari 7 Eleven utk top up Autopass. Hahaha. Will keep the memory forever in my heart. ;)

2 comments:

Anonymous said...

along, ko g spore, x ajak aku pun.

- lin

Miss Pena Unggu said...

dik, x nak!!!! t kena support ko dari rambut sampai kaki. :P