Google+ Followers

Thursday, February 2, 2012

Allah Maha Baik

Hasbunallahu wani'mal wakil 
Cukuplah Allah untuk menolong kami dan is sebaik-baik pengurus (yang terserah kepadaNya segala urusan kami)
surah Al-Imran Ayat 173

I know Allah Maha Baik. He knows what best for me. He had given me everything I wish for in life. He has granted my every prayers and I'm sure one day He will grant that one biggest wish. ^_^


"Tiada aku daya & upaya melainkan dengan pertolongan Allah"

saya yakin Allah dengar.
saya yakin Allah nampak.
saya yakin Allah rasa.
saya yakin Allah tidak pernah mungkir janji.
apa yang saya minta, Allah akan tunaikan.
lambat atau cepat,semua kerja Allah.
dan bila Allah putuskan untuk tidak bagi permintaan saya,
saya juga yakin.
Allah akan gantikan dengan sesuatu yang saya tidak minta.
yang saya tidak sangka-sangka.tetapi lebih baik.
lebih sempurna dimata Allah.



amin amin amin ya rabbala'lamin...

3 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Assalamualaikum Cik Asra

Hi...just drop by to say really miss ya!!
18 feb 2012: hari ni aku tetiba mimpi ko....yg bestnye dlm mimpi tu aku jumpe ko setelah sekian lama tak jumpe...dlm pertemuan itu aku mcm gi 'majlis jemputan' ape ntah...yg pasti majlis tu mempertemukan aku dan ko...seronok bukan main...rase terubat sgt rindu kat ko...dlm mimpi tu..ko tunjuk cincin ko kat aku...siap teke2 lagi...serious mcm real sgt mimpi tu...aku betul2 sangka itu adalah real....tiba2 aku terdengar suara org mengalunkan ayat Al-Quran..rupanye suara tu dtg dari radio..siaran IKIM...aku tertido dan....terbangun betul2 sebelum Asar...MasyaAllah....aku bermimpi rupanya...jauh betul roh aku berjalan gi cari ko... huhuhu rase kecewala skit mase tu sebab ingatkan dah betul2 jumpe ko...disebabkan mimpi ni la buat aku 'mencari ko semula'...ape2 pun...aku ucapkan tahniah....dah jumpe jodoh ko....Alhamdulillah....bagi aku...mimpi jumpa ko tu aku anggap best sgt sebab terubat rase rindu kat ko.... hmmm kalau ko tertanya khabar aku ke... kat mane aku ke... hmmm...aku sihat Alhamdulillah....semuanya ok belaka....jgn risaukan aku...aku ade je kat sini....memerhati dan mengingati dari jauh....aku doakan ko bahagia dunia dan akhirat. dan sebelum tu aku nak mohon ampun dan maaf dari hujung rambut ke hujung kaki jika ade kesalahan dan kesilapan yg mungkin aku tak sengajakan...dan jika ade aku berhutang ape2 dengan ko minta dihalalkan ye...terima kasih. aku gembira tgk ko bahagia....hmm aku rase ko tau la sape aku kan......last time kite terjumpa di Nusajaya...got what i mean?...ok lah...sorry aku luahkan segala kat comment box ni sebab aku tak sure email ko ape dan facebook ko ape..just jumpe blog ni je...dan FYI aku dah LUPUSKAN facebook aku...sebab?...ikut gerak hati nak wat camtu... ok la asra.... ingatan ko pada aku ialah kalau tgk sunday icecream teringat kat ko..mm banyak lagi sebenarnya...tapi tu salah satu la.....okla asra ...sehingga kita 'bertemu' lagi di lain mimpi...Assalamulaikum....jaga diri!!

miss pena unggu said...

waalaikummusalam cik ke puan ummi...

masyaAllah kagumnye kuasa Allah... ummi ko kat mane skang? aku betul2 rindu sgt kat ko... puas dh cari ko tp semua org x tau kaba ko... alhamdulillah kalu ko shat n life ko baik2 je. email aku asrawahida@yahoo.com mcmane ko bleh jumpe blog aku ni ummi? ummi contactla aku balik mcm dulu2... x best la jumpe dlm mimpi je... aku nk sgt jumpe ko ummi, ye la aku maafkan n halalkan sgalanye.... aku pun same ye umi maafkan aku n halalkan semua.... doakan la aku dgn pasangan aku bahagia ye.... agak2 kenal x tunang aku ni ummi? hehe... harap ko sntiase ikuti blog aku ye.... kalu ade mase ade la aku post new entry... hehe miss u... jazakAllah... jgn lupekan aku ye ummi.... aku nak nangis laa ummi... nape ko tinggalkan kwn baik ko camni je ye.... ;( contact aku kat email ye ummi.... wasalam