Google+ Followers

Sunday, June 29, 2014

Birthday treat at Wondermilk Publika

Assalammualaikum semua

Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut bulan Ramadhan yang penuh barakah. Semoga kita semua dibawah naungan lembayung rahmat dan kasih sayang Allah. Semoga kita sentiasa ceria dan kekal sihat sepanjang menjalani Ibadah puasa.

Alhamdulillah, hari ini dah hari kedua Ramadhan.

Sabtu lepas , sempat buat surprise birthday for my lovely husband in advanced. Yela birthday orang tu jatuh bulan puasa tahun ini. Sebab tu lah we are celebrate his birthday earlier. Tak da lah nak surprise sangat, just i'm not telling him that we will celebrate his birthday in advanced. Dah lah dia pun tak berapa nak sihat after kena denggi last week.

By the way, thanks to sapik for make this plan successfully. Nak jumpa prospek FOREX la konon-kononnya. Huhu. Feel funny bila tengok muka husband terpinga2 masa saya wishing him dengan pegang helium balloon. Macam tak faham apa yang berlaku. Haha funny.

We have celebration at Wondermilk Publika Shopping Gallery at Solaris Dutamas, next by MPH bookstore. Ni 3rd branch Wondemilk. Ada 2 lagi di Damansara Uptown dan Citta Mall. It's a beautiful place. Interior dia ala-ala vintage and classics. Sesuai untuk bersantai bersama family dan kawan-kawan terdekat. Husband and wife yang nak ber"dating" hujung2 minggu pun amatlah digalakkan.

Di sini ada bermacam-macam menu western food. They have a lot variety types of burger, salad, sandwich, steak and spaghetti/pasta. Kalau dah cafe, memang tak sah kalau tak da coffee ni kan. They have great freshly brewed Italian coffee. Selain itu, they also have milk drink mix up with caramel or butterscotch. Memang Wondermilk sangat ! ;)

For those yang celebrate birthday situ ataupun hi-tea ke, boleh try their cup cakes. Ada macam-macam flavour. Harga one piece only RM4.50. Home made cake with cute deco pun ada. Harga RM90- RM110.

Hari tu, just order menu ni:

Foods
1. Cheese n steak roll (RM14.90) - sauted beef slice, mushroom, onion, melted cheese and gravy
2. Asian grilled chicken salad (RM14.90) - salad, almond, mint green, orange mandarins slices and sesame dressing
3. Super beef n fries (RM13.90) - sauted beef slices, mushroom, onions and rich gravy with fries
4. Chuck Norris (RM16.90) - grilled beef burger 

Drinks
1. Iced chocolate (RM9.00) 
2. Kopi cap rusa (RM12.00) 
3. Lime ice soda (RM8.00) 

For kid meal
1. Black currant + cheese sandwich + fries (RM10.00)

Desert
1. 36s of cupcake vanilla flavour (RM70.00).      

Semua sedap-sedap especially cheese n steak roll, my favourite after all! Cubalah ye. Gravy dia memang home made tak kedekut bahan sebab tu sedap. 

Address:
7A&8A Level G2
Publika Solaris Dutamas 
Jalan Dutamas 1
Phone no.  03-62111092



Pintu masuk wondermilk. 

Inside the cafe
Nice painting
Variety cup cakes. Lebi banyak pilihan di branch Uptown.
Deco
birthday boy. Boy? 
Safik's family. 
Happy birthday abang. I,4,3 :)

No comments: