Google+ Followers

Monday, August 25, 2014

Photobook Malaysia : Canvas Print

Assalamualaikum semua :)

Sebenarnya entry kali ini adalah berkaitan dengan entry yang lepas (link). Kali ini saya nak sharekan pula Photo Canvas Printing. Photo Canvas Printing ni antara trend wall decoration zaman urban sekarang ni. Photo canvas ni dah tak perlu frame, tinggal gantung ja kat dinding. Ringan and easy to handle dan juga weather proof. Lagi satu, yang bestnya kebanyakannya, service canvas printing ni boleh main order through online dan juga D.I.Y editing, ikut suka hati kita nak bubuh design apa, yang penting puas hati.

Untuk service photo canvas printing kali ini, saya cuba promosi Photobook Malaysia through Groupon (link). Saya pilih 8" x 8" Personalized Mini Square Canvas, instead of bayar RM105 harga asal, beli voucher Group On boleh dapat RM10 satu frame. Sapa nak bagi kan? Kos penghantaran kena tambah lagi RM10.00. Jumlahnya hanya RM20.00 sahaja. Harga printing ikut saiz frame kita pilih dan harga kos penghantaran pun ikut saiz frame.

Mudah sahaja untuk order, first step pilih print. Kemudian pilih jenis frame dan saiz. Lepas tu, korang dah boleh start upload gambar dan buat simple editing. Nak letak text boleh, nak letak effect pun boleh. Dah siap semua editing, save dulu project anda so that next time boleh guna lagi, but make sure ingat ID dan Paswword. Then, baru order dan masukkan no voucher (if ada). Tempoh penghantaran hanya seminggu.

BTW, memang saya puas hati dengan hasil printing mereka. Penghantaran pun memang dalam seminggu dah boleh dapat. Yang bestnya, dapat lagi voucher discount. Memang berbaloi lah! Selain photo canvas print, Photobook Malaysia ada juga menawarkan service bagi Photobook dan Cards, semuanya boleh order through their website. Apa duk tunggu lagi, apa kata pergi cuci mata kat website mereka sekarang juga.

Till then, kalau ada lagi service printing yang best akan saya sharekan lagi. Semoga bertemu lagi! :)


Ni dia hasilnya. 


Antara template yang ditawarkan.

7 comments:

Joon KiT Yee said...

我们是马来西亚最大的中国网上代购代运支付宝充值网, 我们提供淘宝代运, 淘宝代运马来西亚, 马来西亚代运, 马来西亚淘宝代运, 代运淘宝您可以WeChat我们 WECHAT ID: IPOSTON9。

Joon KiT Yee said...

We are one of the online florists in KL that providing bouquets for different occasions such as Valentine's Day, graduation, wedding, grand opening, tribute and etc.

Joon KiT Yee said...

We are one of the pioneers providing latest fashion trends, taobao dress, taobao fashion, online fashion store as well as wholesale fashion in Malaysia and Singapore.

Joon KiT Yee said...

FLOOR DEPOT passion in laminate flooring has never stops transform home interior elements. We revolutionize the technology needs in every home renovation ideas. laminate flooring, vinyl flooring malaysia, laminate flooring malaysia, wood flooring malaysia, flooring malaysia.

Joon KiT Yee said...

We are one of the pioneers providing canvas printing, canvas print, canvas print malaysia as well as painting canvas in Singapore and Malaysia.

Irene Vodka said...

We are providing canvas printing, canvas print, canvas print malaysia and painting canvas in Singapore and Malaysia. Kindly contact us for more.

Dottodot Malaysia said...

Nice blog. Thanks for sharing useful infomation. Digital Printing Malaysia