Google+ Followers

Saturday, September 13, 2014

Lemon Grass Massage Oil: Sabai Arom

Assalammualaikum semua :)

Masa mengandung fasa akhir ni, kaki dah mula bengkak disebabkan perut yang semakin membesar. Biasalah bila perut dah besar, tekanan pengaliran darah terjadi dari bahagian bawah ke atas yang akhirnya menyebabkan cecair tambahan berkumpul di bahagian kaki.(Source: Baby Center) Memang pun! bukan main bengkak lagi kaki ni, dah macam belon. Hehe redha ja la kan :)

Risau juga lah kan, kalau bengkak tak hilang. So one day tu, saya pun carilah alternative to reduce the water retention ni. Then, i came to one shop at the curve yang jual macam-macam jenis oil massage, body cream, eye cream dan cosmetics lain yang berasaskan organics atau tanaman yang mudah dapat di rumah macam serai, halia, bunga melur dan pelbagai lagi. Harga pun berpatutan.

I just bought Lemon Grass massage oil and body moisturiser. Terpikat dengan aroma Lemon Grass terus jatuh cinta, tu yang beli ja walhal tak pernah pun tau kewujudan Sabai Arom ni. Rupanya produk ini dihasilkan di negara jiran kita, Thailand. Oklah kan :) Orang-orang Thailand pun memang terkenal dengan keaslian kecantikan kulitnya. Kot-kot pakai produk ni terus cantik kulit kan, lagi-lagi masa mengandung ni kulit pun berubah jadi kasar/stretch mark dan gelap di bahagian tertentu. Haruslah berusaha pasang badan lagi kan untuk suami. HAHA!  

Saya pilih Lemon Grass atau bau Serai ni sebab baunya yang fresh and energetic dan tersangatlah exotic. Tak dalah sampai pakai tu bau macam serai asli sangat tu. Bau dia macam minyak spa yang aroma therapy ja pun. Bau jasmine oil massage pun sedap juga, harum sangat tapi saya tak berapa nak gemar bau yang wangi-wangi ni. Pembawakan masa mengandung kot. Huhu :) 

Saya dah start pakai right after beli. Semangat kau! Massage oil Sabai Arom ni memang sangat best! Tak sia-sia main beli ja hari tu. Apply kat the whole body, memang tak rasa melekit dan senang absorb kat kulit tak macam massage oil yang saya beli kat Body Shop sebelum ni. Then, rasa lega sangat urat-urat especially kat bahagian kaki. Aroma dia bila sapu kat badan memang sangat menenangkan dan tidor pun lena.

Selain sapu kat badan, massage oil ni pun leh guna untuk madian. Titik kan beberapa drop dalam air panas atau bath tub untuk rasa kelegaan yang maksimun. Yang ni tak try plak. May be nak try nanti masa dah dekat-dekat nak bersalin. Dengar orang kata, untuk kurangkan sakit contraction masa nak bersalin, berendam dalam air panas sebelum pergi menyerahkan diri ke hospital. Aih, tak tahulah sempat ke nak berendam nanti. Huhu.. Kalau sempat memang akan try nak tengok keberkesanannya. :)

Body moisturiser ni pula sesuai untuk melembap dan mencantikkan kulit secara semula jadi. Dah try juga lepas mandi terus sapu tempat-tempat yang kering especially kat perut, lengan dan kaki. Sama juga macam massage oil, senang absorb dan tak melekit. Paling penting masa berpeluh, kulit tak rasa gatal atau melekit disebabkan krim dia. So far dah pakai ni, rasa puas hati. Plan nak try produk happy Rice pula nanti untuk scrub leher.

Ok! ni harganya.:
1) Oil Massage : RM46
2) Body Moisturiser : RM34

Boleh click link ni untuk maklumat produk yang ditawarkan dan benefits setiap produk.


Selamat mencuba :)

No comments: