Google+ Followers

Tuesday, September 9, 2014

Tempat Makan Menarik di Kuala Lumpur: Dip n Dip at e@Curve

Assalammualaikum semua :)

Ada tak penggemar cokelat kat sini? Lambai-lambai tangan sikit. Hehe :) Saya juga penggemar tegar cokelat selain ais-krim. Chocolate is my remedy! Cokelat dan ais-krim boleh meningkatkan rasa gembira selain menghilangkan stress. Yup, it's a fact! Tak percaya? Cubalah makan cokelat masa stress, apa kau rasa? Hilangkan rasa stress tu. Jadi hari ini saya nak kongsikan sebuah cafe yang berkonsepkan desert dimana semuanya berasakan 100% BELGIAN CHOCHOLATE :) di mana lebih 30 jenis desert dan 55 minuman yang base nya perisa cokelat. Bagi penggemar cokelat, mesti dah pernah sampai ke Dip n Dip Sweet and Coffee House.

Semalam ajak my husband pergi Dip n Dip di e@curve. Akhirnya dapat juga pergi, sebabkan mengindam makan cokelat. ALASAN! hehe. Lokasi dip n dip ni terletak di Link 2 antara The curve dan e@curve, jangan confused ye. Kalau datang dari The Curve, naik level 2 ambil wing Cosry dan jalan terus sampai ke e@curve, sampai jumpa Restoran Leko, sebelah tu dipndip. Kalau parking di e@curve pula, naik level 2, lalu jambatan dari Elianto, dah nampak dipndip. Senang je, dip n dip ni atas kiosk Mc'D e@curve. Selain e@curve, first branch dipndip ni terletak di Jalan Telawi, Bangsar.

Memandangkan pertama kali makan di sini, kami pilih menu yang simple dulu iaitu Triple Crepe dan Waffle Stick. Air pula sekadar mineral water dan strawberry shake. Sebenar banyak ja menu yang menarik antaranya chocolate fondant, chocolate brownies, Chocholate waffle, dip stick platter dan bermacam-macam lagi berasaskan pencicah cokelat ni.

Triple crepe ni sebenarnya macam lempeng yang dicurah dengan asas utamanya cokelat belgium, white chocolate dan dark chocolate. Manis cokelat boleh diterima lagi. Lagi sedap crepe ni dimakan bersama strawberry atau kiwi, untuk hilangkan muak. Waffle stick pula, saya suka sangat sebab tepungnya agak garing sikit dari waffle biasa dan dicelup dengan belgium cokelat dan dark cokelat. Highly recommended! Sedap dan tak muak. Next visit nak try lagi. Hehe!

Harga
1. Mineral Water RM2.50
2. Strawberry Milk Shake RM14.00
3. Triple Crepe RM17.00
4. Waffle Stick RM10.00

More info:
dipndip official website

strawberry milk shake

waffle stick. Yummmy :)
The crepe @ lempeng
Triple crepe

dipndip dari luar

No comments: