Google+ Followers

Tuesday, September 16, 2014

Tempat Makan Menarik : Teh Tarik Place The Curve

Assalammualaikum semua :)

Baru ja balik dari minum kedai mamak yang versatile. Amboii! Saja cakap versatile sebab kedai mamak ni dalam shopping mall, dah tu di The Curve pula. HAHA! Maksudnya sambil lepak boleh pergi shopping lagi, class kan? Kedai mamak yang dimaksudkan ialah Teh Tarik Place (TTP), pernah tak lepak sini? TTP ni dah banyak branch, cuma saya baru nak masuk ja, pernah ja lalu-lalang kat TTP. Kalau pergi branch The Curve, TTP ni terletak kat Ground Floor, ikut The Street dan masuk kat MBG Fruits Shop sebelah Sakae Sushi tu, dari MBG tu dah boleh nampak TTP ni. 

Dari segi menu sama ja macam mamak stall yang lain. Ada roti canai, mi goreng mamak, tosei dan macam-macam lagi. Yang membezakan kedai mamak ni ialah interior cafe ni sendiri ala-ala kopitiam yang santai dan sesuai untuk lepak bersama keluarga dan kawan-kawan.

Masa datang sini, terserempak dengan Johan Raja Lawak and wife, lepas tu boleh terserempak pula Usof wheel chair, yang kelakar bila husband tanya saya nama pelakon tu sambil gerak-gerakkan tangan macam usof wheel chair dalam cerita Hantu Kak Limah tu. Kelakar habis, HAHA! BTW Johan ni nampak low profile and dia senyum ja masa kami lalu sebelah dia. Baguslah kan macam tu, senyum kan sedekah!

Kami ambil meja yang pandang dinding, dah terbiasa dengan meja pandang dinding kat rumah. hehe :) Kerusi dia unik. Suka kerusi Teh Tarik Place ni. Walaupun ramai orang dan open air, but still saya rasa angin kipas sepoi-sepoi bahasa. Puji sangat tempat ni sebab selesa dan ada Free WiFi. Password Wifi: tehtariktc. Ha amek! siap share password lagi kat sini.

Untuk menu pula, saya makan telur tampal dan air teh tarik. Husband pula makan nasi goreng ayam TTP dan air nescafe susu. Menu tambahan pula, kami order murtabak daging. Overall makanan yang disajikan memang tak menduka-citakan citarasa. Kuah kari roti tampal memang terbaik dan kaw-kaw sedap. Pekat betul kari mamak dia. Roti tampal pula adunan tepung rangup dan lembut. Bila makan dengan kari tu, fuhh.. sedap kot! Berbaloilah dengan harganya. Sempat jamah 2 sudu nasi goreng ayam husband, rasa boleh tahan juga, teringat makan nasi goreng ayam yang famous di Gelang Patah suatu masa dulu. Cukup rasa! Air pula agak manislah, lain kali order minta kurang manis. Seriously manis macam tertumpah gula. Wekk.

Total makan tadi : RM30.10 (Resit husband dah buang lah pula)

Ok, tak best kan kalau cerita ja tapi tak da gambar ibarat lagu tanpa irama :)

Menu makanan TTP The Curve

Menu air TTP The Curve

Hiasan dinding yang kita orang hadap masa makan
Suasana malam di TTP The Curve, Full house sampai kul 10 lebih masih ada orang datang. Tak sure tutup pukul bapa
Cun tak kerusi dia?
Air gula. Huhu
Nasi Goreng Ayam 
Murtabak daging.
Roti tampal

No comments: